Πακέτα με Πράσα και Ρικότα

Πακέτα με Πράσα και Ρικότα.

Φαίνεται εντυπωσιακό, αλλά είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, αυτό το πιάτο θα κάνει την Παρασκευή σας λίγο πιο νόστιμη και ειδική… χρησιμοποιώντας την ευέλικτη πράσα ακόμα στην εποχή της και την κρεμώδη ρικότα.
——
Χρόνος προετοιμασίας: 55 λεπτά (15 λεπτά προετοιμασία, 40 λεπτά μαγειρέματος)
——
Για 2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
* 500γρ πράσα, κομμένη σε φέτες
* 1 ποτήρι ρικότας
* 1 κ.σ. ζαάταρ
* 1 κ.σ. σουμάκ
* 1 λεμόνι, χυμός
* 50γρ φιστίκια, θρυμματισμένα
* 50γρ βούτυρο, πλήρως λιωμένο
* 7 φύλλα φύλλο
——
ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Μαγειρέψτε τα πράσα για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν και να βγει η πλειονότητα της υγρασίας τους. Ανακατέψτε τη ρικότα, τον χυμό λεμονιού, τη ζαάταρ και τα μισά φιστίκια.
Κόψτε το φύλλο κρούστας στα δύο, κατά μήκος, τοποθετήστε μια μικρή τριγωνική ποσότητα από το μείγμα πράσων-ρικότας στο φύλλο, στη συνέχεια αναδιπλώστε το τρίγωνο φύλλο στον εαυτό του, αλείφοντας κάποιο βούτυρο μεταξύ των φύλλων, για να δημιουργήσετε τα πακέτα τριγώνων.
Επαναλάβετε την αναδίπλωση / τυλιγμένη κίνηση και με το άλλο μήκος του φύλλου κρούστας και τοποθετήστε το πακέτο σε ένα ταψί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα πράσων και με τα φύλλα φύλλο.
Αλείψτε το υπόλοιπο βούτυρο παντού στα πακέτα, ρίξτε τα φιστίκια και το σουμάκ και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Σερβίρετε ζεστό μαζί με μια πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες νόστιμο δείπνο.