Κρεμμύδια Ψητά Κατσαρολάκι

Κρεμμύδια Ψητά Κατσαρολάκι.
Χρειάστηκαν χρόνια για να αναπτύξω αυτή τη συνταγή και όταν τελικά την παρουσίασα στους φίλους μου ως ένα ελαφρύ σνακ, εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα, οπότε σίγουρα δεν μπορεί να είναι κακό! Είναι κρεμώδες με μια καλή ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας από το ξύδι.
——
: 2 ώρες (20 λεπτά ενεργή – 1ώρα 45 λεπτά μαγείρεμα)
——
ΥΛΙΚΑ
* 5 κίτρινα κρεμμύδια, λεπτά κομμένα
* 5 κόκκινα κρεμμύδια, λεπτά κομμένα
* 5 στις φλούδες, λεπτά κομμένες
* 4 κ.σ. μέλι
* 1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι
* 3 κ.σ. ξύδι balsamic
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* 150γρ. Philadelphia κρέμα τυρί
* 1 κ.σ. balsamic γλάσο
——
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάλτε όλα τα κρεμμύδια και τις φλούδες σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε το θυμάρι, το ξύδι balsamic και το μέλι, ανακατέψτε και σιγοβράζετε, με ένα καπάκι, για τουλάχιστον 1 ώρα για να μαγειρευτούν πλήρως. Αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά για να διασφαλίσετε ότι δεν κολλάει αλλά μειώνεται καλά και όλη η υγρασία εξατμίζεται. Συνολικά, τα κρεμμύδια θα πρέπει να μειωθούν περισσότερο από 5 φορές από τον αρχικό όγκο.
Αφαιρέστε τις ραβδώσεις του θυμαριού και ανακατέψτε το Philadelphia κρέμα τυρί μέχρι να λιώσει πλήρως και να ενσωματωθεί.
Μεταφέρετε το κατσαρολάκι σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και περιχύστε το balsamic γλάσο πάνω του πριν σερβίρετε με λαχανικά και αλμυρά καλαμάκια για να βουτήξετε.